the barcelona journal; Park Güell

Park Güell Barcelona Spain Travel

Park Guell stod på dagens program, nærmere bestemt monumentdelen, som vi ikke har rukket å besøke sammen tidligere. Man kan virkelig ikke forlate Barcelona uten å krysse et par Gudi-plasser av listen din, og park Guell bør absolutt være en av disse. Den fantastiske parken fra tidlig 1900-tallet er en Barcelonas største turistattraksjoner, så her gjelder det å booke billetter på forhånd og belage seg på en folksom opplevelse.

Park Güell Barcelona Spain Travel

Parken skulle egentlig romme hus, men bare et fåtall ble bygget før prosjektet ble avsluttet i 1914, på grunn av økonomiske problemer.

Park Güell Barcelona Spain Travel Gaudi
Park Güell Barcelona Spain Travel Gaudi

Så mange hjørner, rom og detaljer! Her er gode sko og kamera et absolutt must.

Park Güell Barcelona Spain Travel Gaudi
Park Güell Barcelona Spain Travel Gaudi

Den ikoniske mosaikk-salamanderen hviler over en fontene midt i hovedtrappene. Ønsker du å ta et bilde her er du pent nødt til å vente på tur, du er nemlig ikke den eneste. 

Park Güell Barcelona Spain Travel Gaudi
Park Güell Barcelona Spain Travel Gaudi
Park Güell Barcelona Spain Travel Gaudi

Dette er "Sala de les Cent Columnes", eller de hundre søylers sal som vi ville sagt på norsk. Et åpent rom med søyler som egentlig skulle vært en markedsplass hvor selgerne kunne søke ly fra solsteken. Desverre ble salen aldri ferdigstilt. 

De hundre søylers sal støtter en åpen plass hvor man finner den ikoniske mosaikk-benken som snirkler seg avgårde langs kanten. Her er det mindre folksom og man kan ta en pust i bakken mens man beundrer utsikten over den fantastiske parken.

Park Güell Barcelona Spain Travel
Park Güell Barcelona Spain Travel Gaudi
Park Güell Barcelona Spain Travel Gaudi
Park Güell Barcelona Spain Travel Gaudi

Resten av parken er langt roligere, og langt mindre prangende. Når sant skal sies går den mer i ett med den delen som fortsatt er åpen for alle. Her kan du nyte skyggen mens du beundre skjeve søyleganger og titter på grønne papegøyer som flyr fra palme til palme. Er du enda ikke mettet bør du vandre videre inn i den gratis delen, parken er nemlig langt større enn det man får inntrykk av dersom man kun følger turist-stien.

Park Güell Barcelona Spain Travel Gaudi

→ Todays mission was to visit the monumental area of Park Guell. You can't leave Barcelona without crossing a couple of Gaudi-places off your list, and Park Guell is definitely a place to consider. This amazing park from the early 1900 is one of Barcelonas biggest tourist attractions so book your tickets up front and prepare for a very crowded experience. The park was supposed to room houses, but only a few ones was built before the project got cancelled due to economical problems in 1914.

So many corneres, rooms and details to take in, better bring good shoes and a camera! "Font del Drac", the iconic mosaic-salamander, spreading its leg over the fountain in the main stairs. If you want your picture here you better be patient! The columns of "Sala de les Cent Columnes" supports an open square on top. A long mosaic bench crawls along the edge of the square and offers a place to rest, to enjoy the sun or the view.  From the bench at the square you have a good view over the main entrance and the city of Barcelona.  The rest of the park is a lot more quiet and also a lot more similar to the free part of the park. That does not mean that its less beautiful. Enjoy the walkways, the leaning pillars and the green birds flying over your head and make sure to inhale it all before you leave for the day. You'll find nothing like this anywhere else.