the barcelona journal: keith haring

keith haring barcelona street art

En av de første tingene vi gjør når vi ankommer Barcelona er å dra til Marcs gamle bydel. Mens Marc fikser skjegg og hår hos sin stamfrisør får jeg tid til å vandre gatelangs i Raval.

keith haring barcelona street art

På en enestom vegg kan man finne en av Keith Harings ikoniske veggmalerier. Det 34 meter lange kunstverket representerer liv, død, kjærlighet, sex og den harde kampen mot aids. Verket ble orginalt oppført i 1989 men har siden den gangen blitt restaurert flere ganger (1996, 1998 and 2014). Dette er en upusset Barcelona-juvel, gjemt for den gjennomsnittlige turist.

keith haring barcelona street art

Todos juntos podemos parar el sida - sammen kan vi kurere aids.

→ One of the first things we do after arriving to Barcelona is to visit Marcs old neighborhood. While he gets pampered at his hairdresser, I get some time alone to explore Raval in all its charm. On a lonelt wall find Keith Harings iconic mural. The 34 meters long artwork represent life, death, sex and the battle against aids. The piece was originally painted in 1989 and has since been restores several times (1996, 1998 and 2014). A real Barcelona-jem, hidden from the average tourist. "Todos juntos podemos parar el sida" - together we can cure aids.