the bcn journal: montserrat

Min aller første tur til Montserrat ble en langt bedre opplevelse enn det jeg hadde forventet dagen i forveien. Jeg, som hverken hadde pakket fjellsko eller allværsjakke var ikke særlig begeistret over tanken på en tur i de spanske fjellene. Det viste seg heldigvis fort at spanjolene har en ganske annen tilnærming til det å gå i fjellet enn det jeg er vant til hjemmefra.

montserrat spain barcelona mountain

Opp fjellet var bilveien bred og flat. På toppen fant vi parkeringsautomat, oppmerkede plasser og parkeringsvakt på segway. Matpakke hadde jeg ikke trengt å bekymre meg for, det fantes både matbutikk, kafé og kantine i tillegg til brusautomater og souvenirbutikk. Jeg skal innrømme at jeg var en smule skuffet over hvor kommersielt det hele var, men det gikk heldigvis fort over da jeg fikk øye på de fantastiske landskapene og fjellformasjonene som var å se i alle retninger.

blogg DSCF2370.jpg
barcelona spain montserrat

Til tross for souvenirbutikker og kantiner var utsikten (den naturlige, vell og merke) upåklagelig. Kameraet måtte opp så snart vi forlot bilen. Det blir fort noen fulle minnekort når vi drar på tur.

blogg DSCF2450.jpg
montserrat spain barcelona travel nature

Etter et par timers gåtur begynte det å skumre og vi bestemte oss for å snu. Veien ned gikk om mulig enda fortere enn veien opp, og vi rakk ned før kirken ved klosteret stengte. 

montserrat spain barcelona
montserrat spain barcelona travel
montserrat spain barcelona mountain

→ My first trip to Montserrat was a relief, a disappointment and beyond amazing. Who would imagiand to find a souvenir-store and a cop on a segway on top of a mountain? And yet, the views and the nature was so breathtaking.