Sant Jordi

DSCF6209 blog.jpg
DSCF6209.jpg

Hei Mandag! Gårsdagen ble blant annet brukt til markering av Sant Jordi sammen med min bedre halvdel. Sant Jordi er en viktig feiring i Catalonia, og fungerer for mange som et alternativ til valentinsdagen. Dagen markerer dag Sant Jordi (Saint Georg) drepte dragen, men også dødsdagen til William Shakespare. Dagen markeres med sybolsk gaveutveksling. Roser til damene, bøker til mennene. Jeg fikk en fin bukett, mens Marc fikk en ny skandinavisk klassiker å bryne seg på. 

→  Happy Sant Jordi! Yesterday marked the day Sant Jordi slayed the dragon, and the death of Shakespare. In catalonia this day is celebrated with roses for the girls and books for the boys, and I got a bouquet of red roses as usual. Marc got a scandinavian classic, beacuse you can´t have a norwegian girlfriend without having atleast a minimum knowlage about this kind of importat litterature.